Program

Varga Bendegúz: Goldmund

LEMEZBEMUTATÓ
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ávéd János - tenorszaxofon
  • Mester Dániel - tenorszaxofon
  • Czirják Csaba - gitár
  • Fenyvesi Márton - gitár
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Varga Bendegúz - dob

A Varga Bendegúz Quintet 2015-ben alakult Ávéd János, Fenyvesi Márton, Czirják Csaba, Bögöthy Ádám közreműködésével Varga Bendegúz kezdeményezésére, aki a Karosi Júlia Quartet, a Gáspár Károly Trio és a Rieger Attila vezette Trio Minor együttesekben kifejtett művészi tevékenysége mellett szerette volna megvalósítani saját zenei elképzeléseit is. A zenekar tagjai a hazai fiatal jazz szcéna legkiválóbb muzsikusai közé tartoznak.

Az együttes többek között fellépett a fővárosi jazz klubokban (Budapest Jazz Club, Opus Jazz Club, Szimpla Kert), megfordult több vidéki nyári fesztiválon (Alba Regia Jazz Feszt 2016, Debreceni Bor és Jazz Napok 2016), valamint sikert aratott egy hat állomásos erdélyi turnén is, egyszerre egyedi és könnyen befogadható hangzásával. 

Az együttes játéka jól tükrözi a zenészek szerteágazó zenei képzettségét és sokszínű ízlését, amellett hogy a közös nyelv, a tradícionális akusztikus jazz, sosem marad kérdéses. A zenekar repertoárjában a zenekarvezető mély kompozíciói mellett Czirják Csaba és Ávéd János energikus számai szerepelnek. Az együttes hangzását meghatározza a két virtuóz gitáros olykor egymással versengő, máskor egymást kiegészítő játéka. 

A csapat 2017 szeptemberében vette fel Goldmund címmel megjelenő első albumát, melyen Ávéd János mellett még egy tenorszaxofonos is közreműködött, Mester Dániel személyében. A lemez teljes anyaga az Opus-beli koncerten hangzik el először.

„Ahogy egy varázslatosan jó könyv, amit le sem tudunk tenni, ez a lemez egy magával ragadó történetet mesél el, jól jellemzett szereplőkkel. A fejezetek némelyike sodró és kalandos, némelyik pedig nyugodtabb és elgondolkodtató, helyenként kelet-európa népzenéjével és hangulatával fűszerezve.” - írja a lemez kísérőfüzetében Szabó Dániel, az Egyesült Államokban élő kitűnő zongorista.

vargabendeguz.hu 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 március 29 csütörtök