Program

Zeneterápiás Klub │ Az élményszerű, éneklésre, játékra és mozgásra épülő hangszeroktatás lehetőségei

Dr. Romos Zsolt előadása
19:00
Könyvtár

Játék?! Öröm?! Rend!? …avagy az élményszerű, éneklésre, játékra és mozgásra épülő hangszeroktatás lehetőségei

A zenetanárok, művésztanárok pedagógiai, oktatási, ismeretterjesztési és közösségnevelési feladatai teljesen új alapokra kerültek az elmúlt évtizedekben. A zenepedagógusok is sokkal összetettebb, szerteágazóbb és tudatosabb tevékenységet kénytelenek folytatni annak érdekében, hogy diákjaikban vagy akár a szűkebb környezetükben kialakítsák, felpezsdítsék a művészetek iránti természetes igényt, kihasználva mindeközben az „igényes zene”, a kultúra, a mozgás, a hangszerjáték és a testtudatosság személyiségfejlesztő és közösségépítő hatásait.

2022. november 7-én a Zeneterápiás klub vendége Dr. Romos Zsolt fuvolaművész-tanár (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar) lesz, akinek művészi és pedagógiai pályán töltött 30 évéből, 15 évet a zeneoktatás három területén (alap-, közép- és felsőfok) párhuzamosan dolgozott. Nagy ajándéknak tekinti, hogy az első, olykor bizonytalanul megszólaló hangtól a sikeres diplomahangverseny záró akkordjáig követhette a fejlődés csodálatos folyamatát. Későbbi pályáján is legmeghatározóbb éveknek tekinti ezt az időszakot: néha sikerekkel, de sokszor nehéz akadályokkal teletűzdelve, melyek szinte járhatatlanok egy felkészült támogató segítsége nélkül.

A Zeneterápiás Klubban rendszeresen visszatérő fókuszunk a zenepedagógia és a zeneterápia határterülete. Dr. Romos Zsolt segítségével újabb nézőpontokat végiggondolva meríthetünk a két szakterület eszköztárából, gondolkodásmódjából, a közös feladatokról, kihívásokról is.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Galéria
2Kép
2022 november 07 hétfő