Program

Zeneterápiás Klub | Prof. Dr. Hacki Tamás: Hangunk szerepe a kommunikációban

19:00
Könyvtár

Hangunk a gesztushoz és az arcmimikához hasonlóan személyiségünk, élethelyzetünk kifejezésének alapvető eszköze. Míg az újszülött erőteljes sírással jelzi érkezését, az életből távozó ember csöndesen „kileheli lelkét“ - hangunk az élet során az életkornak megfelelően lassan változik, személyiségünk állandó tükre.
Ugyanakkor igen gyors és látványos változásokra képes, miközben általános állapotunkat, hangulatunkat is kifejezi. Hogyan képezzük a hangot, milyen eszközeink vannak hangunk befolyásolására?

2024. április 22-én a Zeneterápiás klub vendége Prof. Dr. Dr.h.c. Hacki Tamás a Regensburgi Orvostudományi Egyetem tanára, a Semmelweis Egyetem és az ELTE c. egyetemi tanára, a MTA külső tagja lesz. Előadásában a beszéd- és énekhanggal (is) foglalkozó foniáter orvos fiziológiai, akusztikai, szociológiai szempontból világítja meg a legfontosabb akifejező eszközünkről - az emberi hangról – alkotott ismereteket.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásokra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is. A Zeneterápiás klub a szervezők és az előadók önkéntességén és szakmai elköteleződésén, érdeklődésén alapul. 


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_95

A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Galéria
2Kép
2024 április 22 hétfő