Program

Zeneterápiás Klub │ Ritmus és nyelv - a zene mint diagnosztikai eszköz

19:00
Könyvtár

A ritmikai képességek és a nyelvi fejlődés kapcsolatát számos kutatás eredménye támasztja alá. Valószínűsíthető, hogy a zenei, illetve a nyelvi észlelés és produkció során használt központi idegrendszeri struktúrák átfedésben állnak. A gyenge ritmusérzék előrejelezheti a későbbi nyelvi, olvasási, írási nehézségeket, és – mivel már az olvasás tanulásának megkezdése előtt mérhető – a diagnosztika területén is használhatóvá válhat.

Szeptember 13-án, a Zeneterápiás klub 2018/19-es évadának első előadója Kertész Csaba, a 2018-as Kardos Lajos pszichológiai verseny győztese, gitárművész, a Dunaharaszti AMI gitártanára lesz.

Kertész Csaba kutatásának célja egy olyan digitális mérőeszköz kifejlesztése és tesztelése volt, amely a ritmusérzék egy speciális részterületére, a tempóra, annak észlelésére, követésére és tartására fókuszál. Az eddigi eredmények és a teszteljárás interaktív megismerése mellett szó lesz a ritmikus tevékenységek jelentőségéről a zenepedagógia, a fejlesztés és a rehabilitáció területein.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

2018 szeptember 13 csütörtök