Program

Zeneterápiás Klub │ Autizmussal élő óvodások zenei interakciós terápiája

19:00
Könyvtár

A zenei interakciós terápia szerepe autizmussal élő óvodások és családjaik komplex segítő programjában.

Miért rendkívüli jelentőségű az intenzív korai fejlesztés az autizmussal élőknél? Hogyan lehet zenés kísérettel, énekkel kommentálva, tükörként jelen lenni a fejlesztő helyzetben?

Érthetőbb az énekelt információ, mint a próza? Milyen az a képzés, ahol a szülőkkel és az önkéntes segítőkkel közösen fedezzük fel az adott gyermek kincseit és fejlesztésre váró területeit?

Vető Anna első diplomáját 1993-ban szerezte a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. 1991-ben magyarra adaptálta az értelmi akadályozottsággal élők zeneoktatására szolgáló német ULWILA zenepedagógiai módszert, megalapította a „Zene mindenkié” Egyesületet. (Az itt alakított zenekar a későbbi Parafónia). Orff terápiát tanult Salzburgban, zenei interakciós terápiát Nottinghamben, autizmust az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon, coachingot Münchenben. 2013 óta a Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programjának vezetője, ahol 30 család komplex kísérésével foglalkoznak önkéntes segédterapeuták bevonásával.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

2019 január 17 csütörtök