Program

Zeneterápiás Klub │ Zeneterápia az orvoslásban - egy zenész medikus szemszögéből

19:00
Könyvtár

A zeneterápia számos ponton kapcsolódik az orvosláshoz, sok szakterületen alkalmazzák kiváló kiegészítő kezelésként. Hogyan segíthetik egymás munkáját a zeneterapeuták és a nővérek, orvosok a közös célok elérésében? Hogyan kapcsolódhat az egészségügyi személyzet a betegekhez a zenén keresztül? Hogyan illeszthető be a zeneterápia egy kórházi osztályra? Ez milyen nehézségekkel, kihívásokkal járhat? Hol helyezkedik el a Team munkában az orvos és a zeneterapeuta? Milyen pluszt adhat a betegeknek egy olyan közeg, melynek a zene is része?

A Zeneterápiás klub 2022. március 31-ei találkozójának vendége Dalos Margit, aki a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Általános Orvosi Karán szakdolgozatát a rehabilitációs orvoslásban alkalmazott zeneterápiáról írta és a jövőben zenész-orvosként is szeretne a zeneterápiához közeledni. Előadásában az orvoslás és a zeneterápia közti kapcsolatot orvostanhallgatóként szerzett tapasztalatokon keresztül szeretné vizsgálni. A klub második felében a közönséggel a felvezető kérdések mentén fogjuk a jó gyakorlatokat és lehetséges modelleket végiggondolni.

Dalos Margit korábban 3 évig vett részt a SOTE Magatartástudományi Intézetének Tudományos Diákköri (TDK) munkájában, ahol Dr. Kollár János Ph.D. témavezetésével kutatási területe "A zene, mint kommunikációs eszköz az orvoslásban" volt. Orvostanhallgatóként 2020 ősze óta az OORI zeneterápiás teamje mellett hospitál. „Zeneterápia a rehabilitációs orvoslásban” című rektori pályamunkája rektori dicséretben részesült, és dékáni engedéllyel jeles szakdolgozatként elfogadásra került.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

Galéria
2Kép
2022 március 31 csütörtök