Program

Zeneterápiás Klub │ Zeneterápia krízisközelben

18:00
Könyvtár

Hétköznapi értelemben a krízis egy átmenet, egy változás. Klinikai értelemben gyakran az élet végességével vagy sérülékenységével való találkozás, szembenézés. Az orvosi team feladata ilyenkor a küzdelem az életért. Ennek sikere függ a paciens együttműködési képességétől, jövőképétől, az orvosi beavatkozásokkal járó kellemetlenségek elviseléséhez szükséges állóképességétől.
A klinikumban sok területen találkozunk szerzett vagy veleszületett állapot, betegség, trauma vagy akár a születés körül kialakuló életveszélyes helyzettel. Ilyenkor az orvosi intervenciók célja, hogy a kliens a válság akut szakaszát túlélje és legyen lehetősége testi-lelki állapotának stabilizálására.
A zeneterápiás krízisintervenció keretei eltérnek a pszichoterápiás vagy neurológiai szemléletű ellátásban megszokott protokolloktól. A zeneterápia ilyenkor szükségszerűen rövid időtartamú, a jelen és jövőre fókuszálás jellemzi, bárhol végezhető. A megszokott terápiás kereteket és tereket sokszor fel kell rúgni az eredményes segítés érdekében.
A 2020. szeptember 17-i Zeneterápiás klub meghívott vendégei olyan szakemberek, akik munkájuk során klinikai, intenzív ellátó egységek teamtagjaként zeneterápiás és más non-verbális technikákkal segítik a betegeket.

A járványügyi helyzetre tekintettel a klubot kivételesen rendhagyó formában tartjuk meg, a közönség számára on-line konferenciaszobán keresztül biztosítjuk majd az élő kapcsolatot az előadókkal. Regisztráció:  ztklub@gmail.com

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

2020 szeptember 17 csütörtök