Hírek

Hírek UMZF 2020

Az UMZF – Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőverseny nevezési határidejét 10 nappal meghosszabbítottuk. Az új, meghosszabbított határidő: 2020. augusztus 25. éjfél.


Hatodik alkalommal hirdeti meg az UMZF – Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyt a Budapest Music Center és a Müpa. A verseny 2020-ban Bartók Béla géniuszának adózik, és elsődleges célja, hogy új magyar zenedarabok megalkotását ösztönözze és támogassa. A pályázatra két kategóriában lehet nevezni: nagyzenekari, illetve kamaregyüttesre írt művekkel, melyekről rangos zsűritagok, köztük Eötvös Péter döntenek. A döntőbe jutott alkotások októberben, a CAFé Budapest keretében kerülnek bemutatásra a BMC-ben és a Müpában.

A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára I. tételének fúgatémája, vagy a pályamunkát ez a fúgatéma ihlette. A kamaradarabokkal szemben elvárás, hogy trombita szólistát szerepeltessenek.

A pályázaton minden, 50. életévét még be nem töltött magyar zeneszerző indulhat. Az új, 10 nappal meghosszabbított nevezési határidő 2020. augusztus 25. éjfél. A döntőbe került kamaradarabokat az UMZE Kamaraegyüttes mutatja be 2020. október 10-én, a BMC Koncerttermében, Tihanyi László vezényletével és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével. A díjazott nagyzenekari művek 2020. október 11-én a Müpa Fesztivál Színházában csendülnek fel, ahol az MR Szimfonikusokat Vajda Gergely vezényli.

A zsűri tagjai:

Eötvös Péter, zeneszerző, karmester
Gémesi Géza, zeneszerző, karmester
Kovács László, karmester
Pálfalvi Tamás, trombitaművész
Pilz János, hegedűművész
Serei Zsolt, zeneszerző, karmester, egyetemi adjunktus
Tihanyi László, zeneszerző, karmester, egyetemi tanár, a kamaradarabok karmestere
Vajda Gergely, zeneszerző, a nagyzenekari darabok karmestere

Az Új Magyar Zenei Fórum 2020 díjai:

Nagyzenekari kategória:
1. díj 1.200.000 Forint, 2. díj 800.000 Forint, 3. díj 600.000 Forint

Kamarazenei kategória:
1. díj 600.000 Forint, 2. díj 400.000 Forint, 3. díj 300.000 Forint

Különdíj:

Az Editio Musica Budapest - Universal Music Publishing Classical felajánlásából a különdíjat kiérdemlő pályaművet az EMB megjelenteti és nemzetközi viszonylatban promotálja.

Az UMZF 2020 zeneszerzőverseny az EMMI támogatásával valósul meg.

A versenykiírás szövege (PDF)

Jelentkezés (Google Forms)