Program

3 x j(A)zz! | Marina & The Kats: Different (AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Marina Zettl - ének, dob
  • Thomas Mauerhofer - gitárok, ének
  • Peter Schönbauer - bőgő, ének
  • Harald Baumgartner - dobok, ének

Ha az osztrák swing zenéről beszélünk, nem lehet említés nélkül hagyni a Marina & The Kats formációt, ami évek óta a műfaj pionírja. A húszas évek füstös jazzkorszakába röpítő formációnak sikerült az, ami csak nagyon keveseknek: érvényes folytatást találtak a méltán népszerű – ámbár az eredeti történelmi-társadalmi kontextus hiányában az egyhangúság veszélyével fenyegető – swing műfajának. A zenekar élén tündöklő énekesnő, Marina Zettl már önmagában is képes volna elvinni a showt, azonban a zenekar egésze kellett ahhoz, hogy megalkossanak egy olyan hangzásvilágot, amely összetéveszthetetlenül magán hordozza a swing jegyeit, amely azonban nem jöhetett volna létre száz évvel ezelőtt. 

Három erős albummal a hátuk mögött, olyan zenével, aminek minden hangja táncba hív, és jó néhány koncertturnéval kontinensen innen és túl, az énekes Marina Zettl és a gitáros Thomas Mauerhoffer köré csoportosuló formáció immár nemzetközileg is keresetté vált. A Different című új, negyedik lemezével az időközben kvartetté bővült zenekar - ahogy a cím is sugallja - új irányba nyit. Amellett, hogy a Marina & The Kats mostmár három dobfelszereléssel operál - melyet a banda három tagja szólaltat meg - szinte teljesen új alapokra helyezték zenéjüket. Az új dalok meglepően nyersen szólalnak meg, és a korábbiakhoz képest sokkal szélesebb stilisztikai spektrumot mutatnak fel. (Michael Ternai)

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2021 december 09 csütörtök