Program

A Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar koncertje

19:00
Koncertterem
Műsor:

Felix Mendelssohn Bartholdy: 10. Vonósszimfónia (h-moll)
Ludvig van Beethoven: 4. Zongoraverseny (G-dúr)
*****
Franz Schubert: 2. Szimfónia (B-dúr)

Közreműködik:
  • Berecz Mihály – zongora
  • Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar
  • Karmester: Dénes-Worowski Marcell

1995. október 1-én, a Zene Világnapján alakult meg lelkes egykori Istvános zenekari tagokból a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar. A megalakulásban fontos szerepet játszott az azóta már elhunyt Záborszky József tanár úr szakmai irányítása, bíztatása. Az együttes létszáma műsortól függően 5070 fő körül ingadozik. Ezek többségében amatőr zenészek, akik napi elfoglaltságuk mellett zenélnek, de több hivatásos muzsikus is tagja a zenekarnak. A Zenekar már számos alkalommal adott nagysikerű koncertet a Zeneakadémia nagytermében, a MÜPA Bartók termében és más helyeken, de először szerepel a BMC-ben.

Berecz Mihály zongorista 1997-ben Budapesten született. A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta zenei tanulmányait Belák Erzsébet tanárnőnél. Számos rangos zongoraverseny díjazottja. 2013. május 30-án mutatkozott be Művészetek Palotájában, ahol Kocsis Zoltán vezényletével szólaltatta meg Ravel G-dúr zongoraversenyét. 2016 szeptemberétől a londoni Royal Academy of Music ösztöndíjas hallgatója, Hamish Milne professzor osztályában.

Dénes-Worowski Marcell a Bécsi Zeneakadémián szerzett karmesterdiplomát Mark Stringer és Yuji Yuasa növendékeként. Az elmúlt évek során részt vett többek között Daniel Harding, Zubin Mehta, Simone Young, Fabio Luisi, illetve Nicholas McGegan karmesterkurzusán is. Vendégkarmesterként szerepelt már a Balti Chopin Filharmóniánal, az Aradi Filharmóniánál és a lausanni Quipasseparla Ifjúsági Zenekarnál, de dolgozott együtt a MÁV Szimfonikus Zenekarral, az Anima Musicae Kamarazenekarral és a Bécsi Rádiózenekarral is. Nagybőgő és zenepedagógiai tanulmányai mellett jelen pillanatban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere valamint a Zuglói Filharmónia nagybőgőse. Ménesi Gergelyt követően 2017 óta a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar vezetőkarmestere.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Galéria
3Kép
2018 március 27 kedd