Program

A koreai zene új illata

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Kim DoYeon – gayageum
  • Kim Jihye – koreai tradicionális ütős hangszerek
  • Cha Heechan – gitár
  • Jacob Hiser – zongora

Az előadáson a közönség a tradicionális koreai zene (gugak), a jazz és a kortárs improvizáció ötvözésével megalkotott experimentális dalokkal találkozhat.

A zenekart az Egyesült Államokban és Koreában is aktív, nemzetközileg elismert gayageum-játékos, Kim DoYeon; a Londonban élő, tradicionális koreai ütős hangszereken játszó Kim Jihye; a különlegesen gazdag hangzású gitáros Cha Heechan; valamint a gugak projektben egyedüli amerikaiként résztvevő zongorista, Jacob Hiser alkotják. A négytagú KIM DoYeon Band először játszik Budapesten.

A koncert programját többek között Kim DoYean tavaly megjelent GaPi című albumának egyik fő dala, a Croak; a Kim DoYean által szerzett Fény és sötétség lüktetése, valamint a sinawi koreai zenei műfajt új stílusban bemutató és felhasználó Sinawi című dalok alkotják.

A rendezvény a dél-koreai Kulturális, Sport és Turisztikai Minisztérium, valamint a Dél-koreai Sportfejlesztési Testület támogatásával a Korean Arts Management Service nemzetközi kulturális szakértői csereprogramjának részeként valósul meg. Az eseményt Hong Jae-Hyun, a Koreai Kulturális Központ megbízott rendezvényszervezője szervezi.

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.koreaikultura.hu weboldalon keresztül lehet.

Galéria
2Kép
2018 március 26 hétfő