Program

ELMARAD | Aki Takase: Dedicated to Carla Bley | Aki Takase – Lukács Miklós (JP/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Aki Takase - zongora
  • Lukács Miklós - cimbalom

Kedves Vendégeink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a koncert elmarad. Az online megvásárolt belépőjegyek árát az InterTicket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen vásárolt jegyeket a BMC jegypénztárában válthatják vissza.

Az Opus Jazz Club ezen a napon 16 óráig tart nyitva.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük:
Budapest Music Center


A Japánban született és 1987 óta Berlinben élő Aki Takase a kortárs jazz formálóinak egyik legjelentősebb személyisége. A több mint négy évtizedes pályája alatt már jazzlegendává vált zongorista olyan újabb és újabb együttműködéseknek és előadóknak szenteli művészetét, akik hozzá hasonló nyitottsággal közelítenek a zenéhez. Gazdag alkotói munkássága – amelyről a BMC Records számára rögzített albumain is meggyőződhetünk – a jazz, a klasszikus és kortárs zene, a tánc, az irodalom és az elektronikus zene határmezsgyéin tett kirándulásokra is kiterjed. Számos projektjének középpontjába az amerikai jazztörténet nagy alakjait, például Duke Ellingtont, Thelonious Monkot, Eric Dolphyt vagy Ornette Colemant állította. Ezúttal olyan szólóprogrammal érkezik, amellyel a tavaly ősszel elhunyt amerikai jazz-zongorista, Carla Bley előtt hajt fejet, Bley és saját kompozícióinak csak rá jellemző előadásával. A koncert második felében duóban improvizál Lukács Miklóssal, akinek munkásságában egyedülálló módon ér össze a jazz, a kortárs klasszikus zene, az improvizáció és a népzene. A duók Takase életművének jelentős részét teszik ki, és a nemzetiségek és különböző zenei hátterek kombinációja is tökéletesen illeszkedik széles látókörű zenei megközelítéséhez.

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 március 08 péntek