Program

Improvizáció csellóval - Rohmann Ditta és Zétényi Tamás workshopja

14:00
Könyvtár

A magyar klasszikus, kortárs és improvizatív zenei színtér fiatal nemzedékének két kiemelkedő csellóművésze, Rohmann Ditta és Zétényi Tamás tart interaktív előadást az improvizációról.
Az első részben Zétényi Tamás zenehallgatás és videóanyagok által különböző hangszeres és zenei technikákat mutat majd be, melyeket a hallgatóknak lehetősége lesz kipróbálni is.
A mesterkurzus második felében Rohmann Ditta tart soundpainting workshopot. A soundpainting egy olyan jelrendszer, amely segítségével élő kompozíciót lehet létrehozni bármilyen együttessel. Már néhány jel ismeretével gyakorolni lehet az improvizációt, felszabadító, kreativitás fejlesztő eszköz és művészi irányzat egyben. Rohmann Ditta az alapító Walter Thompsonnál tanulta a hangfestést és kurzusain, illetve koncerteken gyakran használja.

A workshop zárásaként a résztvevők a kurzusvezetőkkel együtt rövid zártkörű koncertet adnak. A mesterkurzusra jazz és klasszikus zenészeket egyaránt várunk. A résztvevőktől azt kérjük, hogy lehetőleg hangszert is hozzanak magukkal. (Improvációs tudás nem feltétel, a workshop kedvcsináló alkalomként is szolgál.)


Időpont:
2024. március 9., szombat, 14:00-18:00

Helyszín:
BMC Könyvtár (Budapest Music Center, 1093, Budapest, Mátyás u. 8., I. emelet)

Jelentkezés:
A részvétel ingyenes, jelentkezni az alábbi űrlapon lehet.


Rohmann Ditta 2018 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense gordonka szakon. Repertoárjának fontos részét képezi a huszadik századi és a kortárs zene, rendszeresen dolgozik Eötvös Péterrel. Szólista fellépésein J.S. Bach és C.P.E. Bach művei kiemelt figyelmet kapnak, de a kamarazene is főszerepet játszik életében.

Zétényi Tamás évente több tucat kamarazenei és ensemble műsorban játszik, elsősorban mint a Classicus Quartet és a Classicus Ensemble, valamint Trio Passacaglia csellistája, továbbá olyan együttesekben működik közre mint az UMZE vagy a ZAK Ensemble.

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Galéria
2Kép
2024 március 09 szombat