Program

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 | Halálutak és angyalok - Filmvetítés

21:30
Könyvtár
Műsor:

19:30 Társprogram: MAO Plays Contemporary Music by László Melis -  BMC Koncertterem
21:30 Halálutak és angyalok - filmvetítés a BMC Könyvtárban

Melis László zeneszerző különleges aktivitással volt jelen a magyar zenei élet széles repertoárján. Zenéit fantasztikus sokoldalúsággal fogalmazta meg legyen szó filmzenéről, színházról, kortárs klasszikus-, vagy épp jazz színpadra szánt kompozíciókról. Halála óriási űrt hagy maga után a kreatív, nyitott szelleműségű alkotók között.

2020. január 18-án 19:30-tól a Modern Art Orchestra Melis László műveit szólaltatja meg a BMC Koncerttermében. Késő esti filmvetítésünk ehhez az eseményhez kapcsolódik, hiszen az 1991-ben bemutatott Halálutak és angyalok zenéjét is a két éve elhunyt zeneszerző komponálta.


A rendező, forgatókönyvíró és színész Kamondi Zoltán filmje az öregedő Schreveka Józsefről szól, aki különleges képességekkel rendelkezik. Közelgő halálát érezve tudását át akarja adni fiának, Istvánnak. Azt szeretné, ha gyermeke végre megnősülne, de a fiú legszívesebben folytatná agglegény életét, és nem is érez túl sok elhivatottságot apja tudásának elsajátítása iránt. József egyetlen reménye a fiatal Ilona, István barátja, aki felfedezi önmagában az idős férfi képességeit...

HALÁLUTAK ÉS ANGYALOK
magyar filmdráma, 1991, 96 perc
írta és rendezte: Kamondi Zoltán
operatőr: Medvigy Gábor
vágó: Miklós Mari, Pósán Zsuzsa 
zene: Melis László

Szereplők:
Eszenyi Enikő, Rudolf Hrusínský, Gregory Hlady, Dégi István, Reviczky Gábor, Für Anikó

A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2020. január 18-án 12 óráig lehet.

Galéria
4Kép
2020 január 18 szombat