Program

Ávéd János 12

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Harcsa Veronika - ének
  • Ávéd János - szaxofon, hangszerelés, kompozícók
  • Fassang László - Hammond orgona, zongora
  • Pozsár Máté - zongora, analóg szintetizátor
  • Ajtai Péter - nagybőgő
  • Gyárfás Attila - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

„A kompozíció csak lelassított improvizáció” – mondta Arnold Schönberg. „A kompozíció lelassított improvizáció, az improvizáció pedig felgyorsított kompozíció” – vélte Wayne Shorter. Az elképesztő hangszíngazdagságú szaxofonos, Ávéd János ezúttal a 12 hang teljes spektrumát fedezi fel, valamint kompozíció és improvizáció viszonyát boncolgatja kiválóságokat tömörítő együttese élén, Harcsa Veronika, Fassang László, Pozsár Máté, Ajtai Péter és Gyárfás Attila társaságában. 2013-ban John O’Gallagher a New York-i kortárs jazz idiómáiba oltotta Webern zenéjét, miközben arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyire alkalmazhatóak Anton Webern zeneszerzési módszerei az improvizációban. Ez a téma áll Ávéd János kutatásainak középpontjában is. Lehet-e spontán módon tizenkét hangú zenei struktúrákat alkotni, hogy közben megőrizzük a zeneszerzési technika integritását? Mennyire marad Webern stílusában az így improvizált zene? Kell-e, hogy ebben a stílusban maradjon? Létezik-e olyan, hogy jazz tizenkét hanggal?

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 május 05 péntek