Program

Az LFZE Elektronikus zenei médiaművész szakiránya hallgatóinak koncertje

18:00
Könyvtár

Az Elektronikus zenei médiaművész szakirány egészen fiatal ága a kreatív zenei oktatásnak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2011-ben indított szakirány célja, hogy az elektronikus eszközöket, számítógépeket alkalmazó zeneszerzők, hangdesignerek egyetemi szinten sajátíthassák el a területre jellemző ismereteket.

A BA szak 3 éve alatt a diákok tanulmányozzák az elektroakusztikus és számítógépes zene történetét, kompozíciós technikáit és a leggyakrabban használt programokat és programnyelveket. A hallgatók megismerkednek a hangelemző, hangelőállító, hangátalakító, MIDI/OSC-szerkesztő, interaktív zenei és algoritmikus zenei kezelő programok használatával, és az elsajátított programok és programnyelvek segítségével elektroakusztikus és számítógépes zenei stílusgyakorlatokat, kompozíciós etűdöket, saját műveket és önálló zenei projekteket készítenek. Hangsúlyos területe az oktatásnak a számítógépek megjelenése óta kialakulófélben lévő új műfajok megismerése, társművészeti alkotások létrehozása.

Tanulmányaik során a diákok a zeneszerzés hagyományos, akusztikus hangszeres formáit is megismerik.

Agárdi Tamás
Érdeklődési köre főként a mechanikus hangelőállító rendszerek és a hangok térben való felhasználása felé irányul. Foglalkoztatja az audiovizuális hanghasználat és a hangdesign is.
#tér #autó #elvonatkoztatás #átértelmezés #absztrakt

Bérces Máté
Az elektronikus zenén belül érdeklődése a különböző stilisztikai irányok párosítása (akusztikus hangszer + elektronika) és különböző térérzetek létrehozása felé irányul.
#lépések #elektronika #honnanhova #kavicsok #térérzet #áramlás

Berkó Gábor
Érdeklődése számos zenei műfajra kiterjed. Elektroakusztikus szerzőként előszeretettel használ klasszikus, jazz vagy éppen könnyűzene keltette inspirációkat.
#dancingonmolly #synthetic #truestory #no #nob #lovethebass

Bodoki Halmen Zsolt
Erdélyből származó elektronikus zenei médiaművészet hallgató. A zajok zenei közegbe helyezése, a zaj és a zenei hang kapcsolata, a hangok atomi működése foglalkoztatja.
#silence #field-recording #soundscape #acousmatic #environment

Cselenák Zsolt
Az absztrakt elektroakusztikus zenében leginkább a viszonylag kevés anyagból történő építkezés és a zenei folyamat "A pontból B-be" való eljutása, valamint az ezen ívek, irányok körbejárása és tanulmányozása foglalkoztatja.
#adud #duda #élő elektronika

Janca Ákos
Multi-instrumentalista, zeneszerző, többféle műfajban alkot. Az elektronikus zenében jelenleg a kép és a hang többszintű kapcsolata foglalkoztatja, a grafikai hangszintézistől az audiovizuális felhasználásig.
Web: akosjanca.com
#akosjanca #anyasziv #mothersheart #4 #negy

Kósa Gergely
Elektronikus zenei érdeklődése a hagyományos zenei (kórusének, klarinét) és stúdiótechnikai tanulmányainak ötvözéséből született. A két világ határán érzi kreatívnak és produktívnak önmagát.
#tér #ostor #loop #visszhang #mélység

Kováts Jázon
Az elektroakusztikus zene területén a zenei programozás, az interakció és az improvizáció érdekli leginkább. A zeneszerzés mellett foglalkozik stúdiózással és koncerthangosítással is. Hobbija – a zene mellett – a fotózás.
#lendület #ritmika #momentum

 

A belépés díjtalan!

2015 május 08 péntek