Program

Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Soso Lakatos Sándor - szaxofon
  • Oláh Dezső - zongora
  • Oláh Péter - nagybőgő
  • Bágyi Balázs - dob

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Formációjának zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. Partnerei a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselő: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső, és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A zenekar számos európai jazz fesztiválon játszott az elmúlt években, valamint rendszeresen koncerteznek Kínában – együttműködésük a sanghaji Li Xiaochuan trombitással több éve tart. 2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített Homage To Shakespeare lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta. A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül, Bágyi Balázs 2016-ban az év zeneszerzője lett.

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. Az albumon Erik Satie francia zeneszerző műveinek átdolgozása, illetve olyan Bágyi Balázs-kompozíciók szerepelnek, amelyeket Satie életműve és darabjai inspiráltak. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2021 szeptember 23 csütörtök