Program

Denis Bouriakov és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

19:30
Koncertterem
Műsor:

J. S. Bach: IV. G-dúr brandenburgi verseny, BWV 1049
W. A. Mozart: D-dúr fuvolaverseny, K. 314
C. Ph. E. Bach: d-moll fuvolaverseny, Wq 22
*****
Franz Schubert: a-moll 'Arpeggione' szonáta, D 821 – átirat
Malcolm Arnold: Versenymű fuvolára és vonószenekarra, op. 45
Camille Saint-Saëns: Bevezetés és Rondo capriccioso – átirat

Közreműködik:
  • Denis Bouriakov – fuvola
  • Szilágyi Szabolcs – fuvola
  • Liszt Ferenc Kamarazenekar
  • Tfirst Peter – koncertmester
  • Várdai István – művészeti vezető

Denis Bouriakov a Budapesti Fuvola Akadémia meghívásának eleget téve érkezik Magyarországra, ahol nemcsak koncertezik, de a program résztvevői számára nemzetközi mesterkurzust is tart a BMC-ben. Bouriakov a nemzetközi fuvolázás jelenleg egyik legfényesebb csillaga. 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása. Ezt megelőzően ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában. A legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja (ARD München, Jean-Pierre Rampal, Prága, Carl Nielsen, Kobe). A fenomenális virtuóz rendszeresen készít átiratokat a fuvola számára. Első szólóalbumán J. Sibelius Hegedűversenyét, valamint J. S. Bach Chaconne-ját (BWV 1004) szólaltatja meg. Olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Moszkvai Filharmonikus Zenekar, Norvég Rádiózenekar, Angol Kamarazenekar, Tokio Ensemble, Müncheni Kamarazenekar vagy a Tamperei Filharmonikus Zenekar. A világ minden táján tart mesterkurzusokat. Londonban a Royal Academy of Music vendégprofesszora.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar közel 60 éves fennállása alatt komoly nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet elitjének állandó szereplőjévé vált. Félévszázados működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több, mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben. Az együttes, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. 2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és művészi koncepció kialakításába.

Denis Bouriakov mesterkurzusa:

Milyen tudást adhat át egy világhírű mester a tanítványainak? Milyen titkok, szakmai fortélyok állnak az egyik legismertebb fuvolaművész sikerei mögött? Denis Bouriakov mesterkurzusa szeptember 24-én és 25-én nyitott esemény az érdeklődő közönség előtt is, melyre az alábbi elérhetőségen keresztül válthatók jegyek: 

https://lfkz.jegy.hu/program/denis-bouriakov-fuvolamester-kurzusa-21-126419

Hangszerkiállítás:

A szeptember 23-i koncert előtt 18.00-tól, valamint szeptember 24-én Buriakov kurzusa alatt fuvola kiállítást tartunk a kezdőtől a legfelső kategóriáig.

Presented by HANGSZERKLINIKA, Adams Flute Center, Tobias Mancke

Jegyek 5900 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

 

Galéria
4Kép
2021 szeptember 23 csütörtök