Program

Beethoven-zongoraszonáták 6: Kemenes András és Palojtay János

Concerto Budapest Beethoven-napok
20:15
Koncertterem
Műsor:

Ludwig van Beethoven: Hat D-dúr („Ich denke dein”) variáció négy kézre, WoO 74
Ludwig van Beethoven: D-dúr négykezes szonáta, op. 6
Ludwig van Beethoven: Nyolc C-dúr variáció WoO 67
Ludwig van Beethoven: Három induló, op. 45

Közreműködik:
  • Kemenes András – zongora
  • Palojtay János – zongora

Kedves Közönségünk!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy Palojtay János ma megbetegedett, ezért a 2020. október 4., vasárnapi Beethoven-zongoraszonátás nap programja változik.
A Palojtay János közreműködésével meghirdetett két koncert elmarad, Csalogh Gábor koncertje pedig előbb, 20.15-kor kezdődik az eredetileg meghirdetett 21.00 óra helyett.

2020. október 4. vasárnap BMC - Beethoven-zongoraszonáták
17.00 Zongoraszonáták 3. - Palojtay János koncertje - ELMARAD
20.15. Zongoraszonáták 6. Kemenes András és Palojtay János négykezes koncertje - ELMARAD
20.15 Zongoraszonáták 7. - Csalog Gábor - ÚJ IDŐPONT 20.15-kor kezdődik 21.00 óra helyett

Az elmaradt koncertekre az online megváltott jegyeket 60 napon belül automatikusan visszaváltja a jegyszolgáltató partnerünk, az Interticket Kft. Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:
Concerto Budapest

Mester és tanítványa, a kortárs művek előadójaként is megannyi érdemet szerzett Kemenes András és a több mint tízéves nemzetközi karriert is magáénak tudható fiatal zongorista, Palojtay János játszik majd a nap utolsó előtti koncertjén. A program ezúttal szonátából mindössze csupán egyet ígér, négykezes variációsorozatból mindazonáltal felhangzik majd kettő is. Az első az 1799-ből származó, hat variációból álló kompozíció, amelyet Beethoven egy Goethe-verset megzenésítő saját dala nyomán szerzett, és a két Brunszvik nővérnek, Jozefinnek és Teréznek ajánlott, a második pedig egy ifjúkori sorozat, amely még 1792-ben készült a Waldstein gróf által megadott témára. Megszólal még egy négykezes szerzemény, amely 1804-ben került zeneműkiadói forgalomba: a C-dúr, Esz-dúr és D-dúr darabokat egymás mellé rendelő Három induló.

 

2020 október 04 vasárnap