Program

Catalan Sounds | Xavi Torres Trio (CAT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Xavi Torres – zongora
  • Martin Leiton – nagybőgő
  • Andreu Pitarch – dob

Galériajegyek a helyszínen még kaphatók! Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.


Mediterrán gyökerek, amszterdami atmoszféra, klasszikus zene és afrikai poliritmia. Xavi Torres, a virtuóz spanyol zongorista, aki egyike az európai jazzszíntér kiemelkedő zenészeinek, képes ezeket a látszólag távoli minőségeket szerves módon összekapcsolni. Az Amszterdamban élő zongorista számos jelentős díj birtokosa, és több, mint 25 albumot rögzített különböző formációkkal, melynek során olyan kiemelkedő zenészekkel játszott együtt, mint Seamus Blake, Dick Oatts, Terell Stafford, Nir Felder, Tineke Postma, Jorge Rossy és Ben van Gelder.

Legutóbbi, Curiosity című, nagyra értékelt szólóalbuma, az A Kind of Beethoven címet viselő projekt, valamint trióalbuma, a Unknown Past után (mely szintén kedvező fogadtatásra talált az európai közönség és kritika részéről) ezúttal új triójával mutatkozik be. A formációban Barcelona legkeresettebb ritmusszekciójával veszi körül magát a bőgős Martin Leiton és a dobos Andreu Pitarch személyében, akikben Xavi biztos támaszra talált ritmikai megalapozottságú zenei elképzeléseiben. A zenekarban Torres szerzeményeit játsszák egy olyan sajátos hangzásvilággal, amit a tagokat érő inspirációk széles palettájából kevernek ki. Zenéjük fűszerét a jól kigondolt részletek és nüanszok adják, mindezt elképesztő képzelőerő és vizuális gondolkodásmód emeli magasabb dimenziókba. A kompozíciók milyensége és hármójuk összejátékának minősége dinamikusan változik és fejlődik, ez a garancia arra, hogy minden koncertjük egyedi élményt ígér. Öveket becsatolni, erős érzelmi és hangulati hullámzás várható!

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 szeptember 10 péntek