Program

Chang Eunho zeneszerző koncertje: „Sanjo-sorozat”

19:00
Koncertterem
Műsor:

Chang Eunho:

Sanjo I. hegedűszóló
Előadja: Won Sunyoon

Sanjo II. csellószóló
Előadja: Dominik Plocinski

Sanjo III. fuvolaszóló
Előadja: Rafal Zolkos

Sanjo IV. szopránszóló
Előadja: Olga Siemenczuk

Sanjo V. orgonaszóló
Előadja: Dariusz Prybylski

Chang Eunho koreai származású zeneszerző, a dél-koreai kortárs zene egyik kiemelkedő egyénisége. Jelenleg Lengyelországban él. Zeneszerzői karrierje során számos nemzetközi zenei versenyen ért el kitűnő helyezést.

A bemutatkozó budapesti hangversenyén az egyik legismertebb műve, „a Sanjo-sorozat” kerül bemutatásra. A sanjo (ejtsd: szándzso) koreai kifejezés szó szerinti jelentése: „elszórt dallamok”, a hagyományos koreai zenei örökség egyik hangszeres műfajának megnevezésére használják.

Eunho sorozata eredetileg tíz tételből áll, ebből ötöt, az első ciklus tételeit hallhatja majd a magyar közönség: I. tétel hegedűszóló, II. tétel csellószóló, III. tétel fuvolaszóló, IV. tétel szopránszóló, V. tétel orgonaszóló. Minden tétel egy-egy témát jelenít meg a zene nyelvén. Az IIV. és a VIIX. tételek megalkotása során a zeneszerzőt a koreai festészet, valamint a tradicionális koreai hangszerek nyugati hangszeres technikával való megszólaltatása inspirálta. Az V. és X. tételben egészen más kifejezésmódot használ, mégis összességében az elemek harmonikus módon, egységet alkotva fonódnak egymásba a két ciklus tíz tételének sorozatában.

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hungary.korean-culture.org weboldalon lehet, a korlátozott befogadóképesség erejéig.

Galéria
4Kép
2018 június 08 péntek