Program

Colin Vallon – Vincent Courtois: Sonata (CH/FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Vincent Courtois - cselló
  • Colin Vallon - zongora

Tűnődve ismételt motívumok, időtlen népdalok, vad groove-ok és szögletes szólamok döntik a hallgatót kábulatba, mintha egy visszatérő álomban lenne, amelyre mindig csak félig emlékszik. Vincent Courtois és Colin Vallon kiterjesztett hangszeres technikákkal gondoskodik a különleges hatásról: a vonó susog és fütyül, a preparált zongora gamelánt idéz, így szőnek együtt olyan hangzásokat, ami messze esik a megszokott duóformációktól. Programjuk címe kortárs-klasszikus zenei utalásokat is sugall, hiszen ez a stílus mindkettőjük zenei múltjának és jelenének része.

Ez lesz az ötödik alkalom, hogy a francia jazzetalon, Vincent Courtois újabb formációval ad koncertet az Opusban, majd rögzít lemezt a BMC Records számára: 2019-ben jelent meg a The Demons of Tosca, a 2023-as évben pedig az Aki Takase nevével fémjelzett Carmen Rhapsody, a Daniel Erdmann-nal és Robin Finckerrel közös Nothing else, illetve a Sanne Rambags és Julian Sartorius társaságában felvett Twigs. Ezúttal Colin Vallon svájci zongorista lesz a partnere, aki az ECM Recordsnál rögzített trióalbumain is tanúságot tett talán legnagyobb erősségéről, hogy bármilyen hangulatot és érzelmet képes szokatlan hangkombinációkba sűríteni.

 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 július 17 szerda