Program

ELMARAD | Denis Bouriakov Budapesten

budapesti fuvola akadémia
19:45
Koncertterem
Műsor:

Johann Sebastian Bach: E-dúr szonáta BWV 1035
Philippe Gaubert: Ballada
Elliott Carter: Scrivo in Vento
Franz Schubert: Bevezetés és variációk az “Elszáradt virágok” című dal témájára D. 802

***

César Franck: A-dúr szonáta
Franz Waxman: Carmen fantázia (fuvolára átdolgozta Denis Bouriakov)

Közreműködik:
  • Denis Bouriakov – fuvola
  • Borbély László – zongora

Kedves Vendégeink!

Értesítjük Önöket, hogy a szervezők döntésének értelmében Denis Bouriakov március 14-re meghirdetett fuvolakoncertje és a Budapesti Fuvola Akadémia március 14-15-re tervezett programjai is elmaradnak az új koronavírus magas egészségügyi kockázata és kiszámíthatatlan következményei miatt. A programokat a szervezők egy későbbi alkalommal tervezik megrendezni, melynek időpontját a BMC is közzé fogja tenni.

Az online megvásárolt jegyek árát az Interticket automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén visszaválthatóak, a regisztrált résztvevőket a szervezők emailben értesítik.

Megértésüket köszönjük!

Budapest Music Center


Denis Bouriakov a nemzetközi fuvolázás jelenleg egyik legfényesebb csillaga. 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása. Ezt megelőzően ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában. A legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja (ARD München, Jean-Pierre Rampal, Prága, Carl Nielsen, Kobe). A fenomenális virtuóz rendszeresen készít átiratokat a fuvola számára. Első szólóalbumán J. Sibelius Hegedűversenyét, valamint J. S. Bach Chaconne-ját (BWV 1004) szólaltatja meg. Olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Moszkvai Filharmonikus Zenekar, Norvég Rádiózenekar, Angol Kamarazenekar, Tokio Ensemble, Müncheni Kamarazenekar vagy a Tamperei Filharmonikus Zenekar. A világ minden táján tart mesterkurzusokat. Londonban a Royal Academy of Music vendégprofesszora. A fiatal művész gyermekkorában járt utoljára Magyarországon. Denis Bouriakov a Budapesti Fuvola Akadémia meghívásának eleget téve érkezik Magyarországra, ahol nemcsak koncertezik, de a program résztvevői számára nemzetközi mesterkurzust is tart.

Borbély László generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoraművésze. A Liszt Ferenc Zeneakadémia egyetemi adjunktusa. Versenyeredményei közül kiemelkedik a 2006-os budapesti Nemzetközi Liszt-Bartók Zongoraversenyen elnyert II. helyezése, a 2002-es Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen több kategóriában elért II. és III. díjai, továbbá több helyezés, illetve különdíj rangos országos és nemzetközi versenyeken [EPTA ifjúsági zongoraverseny (Osijek), Yamaha Díj, Londoni Nemzetközi Zongoraverseny, Magyar Rádió Országos Haydn-Mendelssohn versenye]. Háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat. 2009-ben megkapta a rangos Junior Prima Díjat, 2019-ben artisjus díjat kapott. Az elmúlt években olyan fesztiválok vendége volt, mint az International Conservatory Week (Szentpétervár), Nemzetközi Bartók Fesztivál (Ankara), Liszt Fesztivál (Raiding, Utrecht, Fermo), FestivaLiszt (Grottammare), Arcus Temporum (Pannonhalma), Budapesti Tavaszi Fesztivál, CAFe Budapest, Hallgatás Napja (Budapest), Tiszadobi Zongorafesztivál, Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.

A koncert a Budapesti Fuvola Akadémia programján belül kerül megrendezésre. A koncertjegy felmutatásával a vendégek részt vehetnek a Budapesti Fuvola Akadémia aznap délutáni programjain is a BMC Koncerttermében:

13:00 Kiemelt Tehetségek Koncertje 
15:30 Köznevelési Fórum, téma: A versenyeztetés 
17:00 Délutáni Koncert: 

Műsor:

Aaron Jay Kernis: Air - fuvolára és zongorára
Szilágyi Szabolcs - fuvola
Borbély László - zongora 

Carl Reinecke: Undine szonáta
Paul Taffanell: Francesca da Rimini fantázia
Jürgen Franz - fuvola
Soós Orsolya - zongora

Szünet

Az Osztrák Magyar Fuvolaegyüttes bemutatkozó koncertje
Vezényel: Gareth McLearnon 
Fuvolán közreműködik: Anna Garzuly-Wahlgren


További információ: http://www.budapestfluteacademy.com

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

℗ BMC

Galéria
2Kép
2020 március 14 szombat