Program

Double Weisz Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Weisz Gábor - szaxofon, fuvola
  • Weisz János - zongora
  • Sárdi Ádám - basszusgitár
  • Szegő Dávid - dob, ütőhangszerek

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Bár a Weisz testvérpár gyerekkoruk óta játszik együtt kisebb-nagyobb formációkban, közös szerzői estet 2013 tavaszán adtak először a Magyar Rádió márványtermében. A zenekar létezése is innen datálódik. 2016-ban elkészült újabb anyaguk bemutatójára szintén a Márványteremben került sor, amit további koncertek követtek, így az együttes az Opus vendége is volt már.

A zenekar hangvételét a jazz, a klasszikus zene, és a népzene hármas egysége formálja, meglehetősen őszinte és egyedi hangzásvilág alapján. Jellemző rájuk a kompozíciók friss és szabad felfogású előadásmódja: nemritkán trió vagy duó felállásban folyik a játék. A hangszerelés is igen változatos, néhol kimondottan könnyed, máskor kisérletező vagy kortárs elemeket fedezhetünk fel benne, de alkalomadtán akár a groteszkbe hajló humort sem nélkülözi. Az együttes repertoárján szereplő kompozíciók mély zenei igényességgel születtek, és a nagy dinamikai különbségek még szinesebbé teszik a hangzást, egyéni szólókkal társulva.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2023 július 19 szerda