Program

Lachegyi Máté: Ensemble Borealis (HU/IL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Lachegyi Máté - zongora
  • Ávéd János - szaxofon
  • Omer Govreen - nagybőgő
  • Gyárfás Attila - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A jelenleg Hollandiában élő jazz-zongorista, Lachegyi Máté már több mint tíz éve aktív a magyar és a nemzetközi jazzéletben. Zenéje folytonosan határokon egyensúlyoz, izgalmas és lebilincselő feszültséget teremtve. Máté elemi érzelmekből, hangulatokból építi föl komplex zenei világát, amelyet líraiság, filmszerűség, melankólia jellemez, és gyakran egyfajta mitikusság jár át. Hangsúlyosan megjelenik benne a romlatlan természetkapcsolat iránti vágy is.

Nagylélegzetű kompozíciói tele vannak váratlan fordulatokkal. Számos forrásból merített inspirációt saját hangjának megtalálásához a reneszánsz vokálpolifóniától a skandináv jazzen keresztül a kortárs zenéig. Arvo Pärt és Meredith Monk zenéje, valamint Tarkovszkij művészete különösen nagy hatást gyakorolt rá. Érzékeny és merész zongorajátékát elsősorban Ahmad Jamal, Keith Jarrett és Brad Mehldau, illetve újabban Kit Downes alakította.

Amszterdamban alapított nemzetközi kvartettjével az elmúlt években már többször is felléptek Magyarországon. Ezúttal a magyar jazzszíntér egyik legmeghatározóbb és legeredetibb szaxofonosa, Ávéd János csatlakozik hozzájuk.

www.matelachegyi.com

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 július 20 csütörtök