Program

Dutch Focus | Artvark Saxophone Quartet (NL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Rolf Delfos - altszaxofon
  • Bart Wirtz - altszaxofon
  • Mete Erker - tenor szaxofon
  • Peter Broekhuizen - bariton szaxofon

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók lesznek a Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet koncertjére – abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.


„Az Artvark zenéje hol meditatív, hol pedig felkavaróan izgalmas, miközben erősen vizuális jellegű. Soha nem válik unalmassá, mivel az altszaxofonosok mindig a megfelelő pillanatban ráznak fel egy közelgő hibernációból. A zenei játékosság ennek a formációnak a legfőbb jellemzője. Az Artvark zenéje minden alkalommal frissnek és újszerűnek mutatkozik” – Jazzenzo Cyriel Pluimakers on Trance

„Az afrikai és európai zenei hagyományokba ágyazott ritmikus hangszerelés zökkenőmentes áradása hangulatos és játékos: ugyanakkor termékeny talajt nyújt Rosie szenvedélyes szövegei számára. Együtt egy élénk, többdimenziós entitást alkotnak, amelyek a kvartett pezsdítő szaxofonszólói során kelnek igazán éltre” – Jazzenzo on Homelands

El a székekkel! El a kottaállványokkal! Az Artvark mozgásba lendül! Az Artvark neve egyet jelent az innovatív, eredeti kompozíciókkal, az erős szólistaegyéniségekkel és a négy szaxofon merész groove-jaival. A kvartett a zenei tradíciókon keresztül kanyarogva kalandozik, néha megfordul a klasszikus és a jazz műfaji kereszteződésénél, folyton áthatja a blues lelkisége, miközben egy improvizált koreográfia szerint lebeg a színpadon. A formáció az eltérő zenei háttérrel érkező tagok – Rolf Delfos (alt szaxofon), Bart Wirtz (alt szaxofon), Mete Erker (tenor szaxofon) és Peter Broekhuizen (bariton szaxofon) világát ötvözi – hogy egy kreatív és egyedi hangzásminőség szülessen; az Artvark hangja!

Az Artvark néhány héttel az Opus-beli koncertje előtt, 2021 szeptember 21-én jelentette meg tizedik albumát Mother of Tousand címmel. Az albumon szereplő zenei anyagot Arvo Pårt és Aphex Twin zenei világa inspirálta. Ezúttal – az Artvarktól szokatlan módon – a kompozíciók nem az íróasztal mellett, a kottafüzetben születtek, hanem a stúdióban, ahol a formáció az elmúlt egy évét egy intenzív kutató- és kísérletező munkával töltötte. Az albumot – melyet a zenekar az Opus Jazz Clubban is bemutat – eredeti, 1860-as Adolph Saxes hangszereken és 1920-ból származó, nagyon ritka slide szaxofonokon rögzítette, álomszerű hangzásvilágot és akusztikus tereket hozva létre, ami akár egy páratlan utazás filmzenéje is lehetne.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 november 05 péntek