Program

Dutch Focus | Under the Surface (NL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sanne Rambags - ének, dalszövegek
  • Bram Stadhouders - gitár, elektronika
  • Joost Lijbaart - dob, ütőhangszerek

"Improvizált zene a legmagasabb színvonalon" – Music Frames, Mattie Poels
"Ragyogó zene, amiben a hang és a csend egyenértékűek, és amelynek hallatán azt érezhetjük: csupán porszemek vagyunk a gépezetben" – Music Frames
"Kompromisszumok nélküli, erőteljes zene" – Nederlands Dagblad

Az Under the Surface egy friss holland együttes, melyet a dobos Joost Lijbaart (1967), a gitáros Bram Stadhouders (1987) és az énekes Sanne Rambags (1994) alapítottak. Három, különböző generációt képviselő zenészegyéniség talált egymásra az irányú késztetésében, hogy olyan improvizált zenét hozzon létre, melyben a szépség, a költészet és az összeadódó energiák egyaránt nagy szerepet játszanak – és ami által a hallgató szinte álomszerű, új valóságba kerülhet.

Debütáló albumukat, melyet a Challenge Records adott ki, 2017-ben Edison díjra jelölték. Az Under the Surface improvizációi nem annyira absztraktak, mint inkább átgondolt, jelen idejű kompozíciók; Rambags rímeket kántál, suttog és énekel Stadhouders érzékeny dallamjátéka és Lijbaart finom ütőshangjai felett. Ez a hangulat a csendből nő ki, és feltárja a zenészek közötti tiszta rokoni, szellemi közösséget.

A zene egyetemes nyelve számtalan fesztiválra eljuttatta már a formációt szerte a világban Afrikától, Dél-Amerikán és Ázsián át egészen a Közel-Keletig. A teljes egészében improvizált koncert műfaja egy folyamatos tanulási folyamat mind a közönség, mind pedig a zenészek számára. Ennek tapasztalatai tökéletesen visszatükröződnek a Trinity című, élő koncertfelvételen, mely 2019-ben jelent meg.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2021 november 06 szombat