Program

MAO Art of Virus #9: Korb Attila-ág – feat. Hofecker Dániel

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
  • Hofecker Dániel – trombita

Hogyan kapcsolódik a zenekar a közönségéhez, ha nincsenek koncertek?

Hogyan alkot, gyakorol egy zenész, hogyan jut kifejezési lehetőséghez, hogyan kapcsolódik az alkotótársaihoz, milyen új utakat és lehetőségeket lát, és milyen kompozíciókat hoz létre egy alapvető életfeltételeket veszélyeztető, redukált létezésben?

A Modern Art Orchestra Art of Virus zenei projektje az a fajta reakció a vírussal beköszöntött globális egzisztenciális válságra, amely pozitív reflexiót ad zenei, művészetelméleti és előadóművészet  értelemben egyaránt a kultúra újraértelmezésének sürgetővé vált kérdéseire a muzsika világában.

A nemzetközi alkotói együttműködésen alapuló projekt művészeti célkitűzése, hogy a vírus terjedését és viselkedését szimbolizálja folyamatosan bővülő (mutálódó) kompozíciók formájában (https://aov.mao.hu).

A Modern Art Orchestra az Art of Virus eredeti, online változatában az első magyarországi karantén időszakában folyamatos, önmagára reflektáló betekintést is adott a zeneművészeti szereplők élettörténeteibe és kreatív munkafolyamatába Facebook élő adásokban és Youtube-videókban.  

A MAO a 2021/22-es évadban kiemelt hangsúlyt fektet a 2020-ban online elindított zeneszerző kezdeményezés művészeire és kapcsolódásaira. Az évad elején elindult, tíz részesre tervezett koncertsorozat a kilenc hangból álló vírustörzs tíz ágának kompozícióit mutatja be minden alkalommal egy meghívott AOV-zeneszerzőt is bevonva a repertoárba. 

Az Art of Virus projekt élő koncertjeivel a zenekar a különleges, új kompozíciók és a nagyzenekari zenei élmény mellett beengedi közönségét az alkotói önreflexió terébe is. 

A MAO novemberi koncertjén Hofecker Dánielt látja vendégül saját szerzeményeivel és a műsor második felében az AOV Korb Attila által elindított, kilences ágának darabjaival.

Csatlakozás a Facebook eseményhez 

Jegyek 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

 

Galéria
3Kép
2021 november 07 vasárnap