Program

Ektar Instrumental Quintet feat. Ávéd János

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Váczi Dániel - szopranino, altszaxofon, glissotár
  • Csókás Zsolt - gitár
  • Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira
  • Benkő Róbert - nagybőgő
  • Sárvári Kovács Zsolt - dob
  • Vendég:
  • Ávéd János - szoprán- és tenorszaxofon, fuvola

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A 2002 óta fennálló zenekar improvizatív kamarazenét játszik, kompozícióikat balkáni, távol-keleti és afrikai zenei kultúrák inspirálták, de a szigorúbban szerkesztett darabokban a középkori zene, az európai népzenék és a kortárs zene hatásai egyaránt fellelhetőek. Nevük egyben ars poeticáéjuk is, hiszen az Ek-tar indiai szó jelentése egy-húr: az öt muzsikus kifejezésben, melodikus variációkban, ritmikában igyekszik úgy összeolvadni, mintha valóban egy húron játszana. Eszköztárukban a hagyományos jazzhangszerek mellett egzotikus instrumentumok is szerepelnek: Szőke Szabolcs a gadulka nevű, 14 húros balkáni vonós hangszert, míg Váczi Dániel az általa kifejlesztett fúvós hangszert, a glissotárt szólaltatja meg, amelyek mind a kompozíciókban, mind a szabad rögtönzésekben a többi hangszerrel harmonikus kölcsönhatásban vannak jelen.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 április 01 szombat