Program

FAZIOLI Estek│Marco Mezquida (E)

21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Marco Mezquida - zongora

A spanyol szaksajtó, koncertszervezők, a közönség és a zenésztársak között is teljes az egyetértés azt illetően, hogy Marco Mezquida hosszú ideje az egyik legragyogóbb és legígéretesebb zenész, aki a spanyol zenei színtéren feltűnt és kétségkívül egyike azoknak, akik a világ bármely színpadán megállják a helyüket. Mezquida zeneszerzőként, zongoraművészként és zenekarvezetőként egyaránt kiemelkedő. Zenéjének sokszínűsége olyan, mintha DNS-ében Jarrett, Schubert, Evans, Rahmanyinov vagy Bley génjei alkotnának gyönyörű, eklektikus keveréket.

Marco Mezquida 1987-ben született, zenei tanulmányait nyolc évesen kezdte, diplomáját 2009-ben szerezte meg az Escola Superior de Música de Catalunya hallgatójaként, ahol Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández Coll és Juan Ramon de la Rubia tanítványaként jazz-improvizációt, klasszikus és a kortárs zenét egyaránt tanult. A Katalán Jazz-zenészek Szövetsége két egymást követő évben is (2011 és 2012) őt választotta az Év Zenészének.

A Barcelonában élő Mezquida a katalán jazz egyik legaktívabb zongoristája, aki sidemanként 17 CD-n működött eddig közre, négyet pedig zenekarvezetőként jegyez. Jelentős spanyol zenekarok tagjaként, saját formációival, illetve szólóban 4 kontinens több mint 20 országában lépett már fel nagy sikerrel. Az Opus Jazz Club közönsége 2014-ben a Giulia Valle Group tagjaként, tavaly pedig a Joan Vidal Sextettel hallhatta őt.

marcomezquida.com 

2017 április 21 péntek