Program

Fekete-Kovács Kornél: Foundations (Yamas and Niyamas)

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Fekete-Kovács Kornél (művészeti vezető) – trombita, szárnykürt, elektronika
  • Modern Art Orchestra
  • Vendégek:
  • Harcsa Veronika – ének
  • Szakcsi Lakatos Béla – zongora
  • Dés András – ütőhangszerek, elektronika
  • Fenyvesi Márton – gitár, elektronika

A tavaly márciusi, Müpában színre vitt ősbemutató óta eltelt egy év, a közönség pedig hamarosan lemez formájában is kézbe veheti a Foundations zenei anyagát a BMC Records kiadásában.

Patandzsali a jóga nyolc ágának első két tagjában, a Jámákban és Nijámákban foglalta össze a „jógikus” lét alapvető szabályait, melyek a követendő emberi viselkedés- és gondolkodásmódokra vonatkoznak. A kétszer öt pontból álló rendszer sok hasonlóságot mutat a más kultúrkörökben és vallási irányzatokban megfogalmazott alapelvekkel.

A tíz pont tíz zenei tételként szólal meg Fekete-Kovács Kornél egész estés nagyzenekari darabjában, a Foundations című opusban. “Tíz, plusz egy bevezető tételben dolgoztam fel azokat a fogalmakat, amelyekkel bármely ember, aki ezen a planétán él, boldogabbá, élhetőbbé teheti a saját életét. Évek óta érdekel az életnek ez a fajta megközelítése, mind a filozófia, a spiritualitás és pár éve a fizikai gyakorlás szintjén is. A jóga azt jelenti, egység. Egységben önmagunkkal és a világgal.”

A darabban változatos zenei műfajok kapnak szerepet, így a jazz, a klasszikus, az elektronikus és természetesen az indiai klasszikus zene is. A március 20-i koncertet az ősbemutatóhoz hasonlóan kiváló vendégművészek fellépése színesíti. Dés András ütőhangszeres és Fenyvesi Márton gitáros elsősorban az elektronikus improvizatív zenét játszó Effected kvartettben társai Fekete-Kovács Kornélnak. Az esten fellép a rendkívül sokoldalú énekesnő, Harcsa Veronika és a Kossuth-díjas zongorista, Szakcsi Lakatos Béla is.

Jegyek elővételben 1800 forintos áron, a koncert napján 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

℗ BMC

Galéria
5Kép
2020 március 20 péntek