Program

Fenyves Quartet: The Sweetest Love of All – lemezbemutató

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Fenyves Márk - gitár
  • Benkő Dávid - Hammond-orgona
  • Mihalik Ábel - dob
  • Miskolczi Márk - basszusgitár

A zenekar fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli a Fenyves Quartet legújabb, The Sweetest Love of All című albuma, amely novemberben jelenik meg. Az eklektikus dalokkal teli szerzői lemezen számos, a jazz műfajába is beszivárgott zenei stílus képviselteti magát, a háttérben a Hammond-orgona elmaradhatatlan duruzsolásával megspékelve. A zenekar azt tűzte ki célul, hogy szórakoztató karakterű lemez szülessen, amely nemcsak a jazz rajongóinak szól, hanem más műfajok felől érkező zenehallgatók is könnyen befogadhatónak találják.

A szerzőként és gitárosként 15 lemezen feltűnt Fenyves Márk 2017-ben alapította hagyományos felállású jazzgitártrióját Miskolczi Márkkal és Mihalik Ábellel, amelyhez 2021-ben csatlakozott Benkő Dávid, a PASO-ból és a Subtonesból ismert billentyűs. A quartet még ugyanebben az évben kiadta első, blues, funky és fusion elemekkel fűszerezett lemezét. A közönség nélküli koncerten rögzített Live at Jókai Klub kellemes, laza atmoszférájában változatos szólók és ismerős zenei gesztusok kelnek életre. A számok zökkenőmentesen vezetnek át Fenyves triójának eddigi munkásságából a quartet zenei világa és a Sweetest Love of All felé: a trió újragondolt dalai mellett egy új szerzemény is szerepel köztük.

„Ezt a lemezt a legnagyobb szeretettel és örömmel készítettük, mintegy ajándékként az ötödik születésnapunkra, az embereknek és magunknak egyaránt. A célom egy változatos és szórakoztató album elkészítése volt, amely nem csak a jazz szerelmeseinek szól. 
A borító pedig Jimi Hendrix Electric Ladyland című albumának borítóját értelmezi át, így tisztelgek az első kedvenc gitárosom előtt is.” (Fenyves Márk)

A kiadvány az NKA Könnyűzenei Kollégiumának támogatásával jött létre.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 november 30 szerda