Program

Friss Folk | Ötödik Évszak

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Izabella Caussanel - ének
  • Hegedűs Máté - hegedű
  • Csoóri Sándor - brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének
  • Zimber Ferenc - cimbalom
  • Szabó Csobán Gergő - nagybőgő, ének
  • vendég:
  • Orbay Lilla - ének

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók lesznek az Ötödik Évszak koncertjére – abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.


Az Opus Jazz Club Friss Folk sorozatának keretén belül olyan előadók hallhatók, akik népzenei alapokról indulva, kortárs szemlélettel hoznak létre friss hangzásvilágot. Az Ötödik évszak népzenei hangszereléssel játszik akusztikus városi zenét – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása. A városi környezet és a tradíció tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben. A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok és a sanzonok világa felé. Az Ötödik évszakot a WOMEX 20 héttagú zsűrije beválogatta a regionális Duna-színpad fellépői közé, első lemezük, a Ne rejtsd el című pedig 2021-ben Fonogram-díjat nyert „az év hazai világ- vagy népzenei albuma” kategóriában.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 október 29 péntek