Program

A magyar költészet napja | JaMese

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Molnár Emese - ének
  • Udvarhelyi Gábor - gitár
  • Éder Ferenc „Lá” - basszusgitár
  • Badics Márk - dob

A JaMese egy angol-magyar mozaikszó, amely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – Molnár Emese énekesnő személye az, aki ezt a két fogalmat egységbe olvasztja. A zenekar koncertjein elementáris történetmesélésnek lehetünk tanúi, néhol folkos, néhol jazzes zenei foszlányokkal, költészetbe hajló dalszövegekkel.

Zenéjük esszenciáját mindig a személyesség adja, függetlenül attól, hogy verset vagy saját dalszöveget foglal keretbe a dal. Lemezeiket a stílusok állandó keveredése jellemzi, hiszen az együttes egyáltalán nem törekszik pontosan meghatározható stílus mentén betagozódni. Így lehetséges az, hogy versekből populárisabb szerkezetű dalok, népdalokból pedig akár pszichedelikus, loopokkal tarkított improvizációk is születhetnek, mint a Némaságban úsznék című dalban. Kizárólag énekhangra megfogalmazott szerzemények is időről időre felütik a fejüket a repertoárban – ilyen például legutóbbi lemezükön a Keretek című, Szabó T. Anna versére született dal, amely énekloopokkal komponál.

Mindez elsősorban az énekesnő azon hitvallásának köszönhető, hogy a szöveg és a mondanivaló mindenek felett áll. A magyar költészet napján a Lackfi János, Szabó T. Anna és Kántor Péter verseiből született feldolgozásaik kerülnek fókuszba, és a tavaly megjelent háromdalos Petőfi-single is elhangzik.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 április 11 csütörtök