Program

Trio Fröx, vendég: Lisztes Jenő

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Weisz Gábor - szaxofon
  • Lisztes Jenő - cimbalom
  • Boros Attila - basszusgitár
  • Badics Márk - dob

A zenekar és Lisztes Jenő közös munkája a zenekar vezetője, Weisz Gábor ötlete nyomán indult, akire a cimbalomművész játéka felkavaró hatással volt. Zenéjüket az egyszerű, de ötletgazdag formákra épülő dallami, ritmikai és motivikus építkezés jellemzi, tele vibrálással, lendülettel és erővel. Stílusuk magába olvasztja a swing, a groove, a blues és a folk elemeit, amelyek olykor a monoton törzsi zene hatásának illúziójával vegyülnek. Repertoárjukban saját szerzemények mellett változatos hangulatú feldolgozások is szerepelnek, amelyeket egyéniségüknek megfelelően formálnak át és gazdagítanak új színekkel, tág teret hagyva az egyéni és a kollektív improvizációnak. A hangszerelés néhol kimondottan könnyed, máskor meglehetősen elvont és súlyos, olykor kísérletező vagy kortárs elemeket idéz, és alkalomadtán a groteszkbe hajló humort sem nélkülözi.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 április 10 szerda