Program

Jazzy Live | JaMese: Bennem a Világ

LEMEZBEMUTATÓ
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Molnár Emese - ének
  • Udvarhelyi Gábor - gitár
  • Éder Ferenc „Lá” - basszusgitár
  • Badics Márk - dob
  • Horváth Kristóf 'Színész Bob'

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja. Már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretét. Vidéki lányként sokat segített a földeken és a kertben, ez idő alatt, mint régen a fonóban tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Volt közte nagyapjától megmaradt ritka indiai mesegyűjtemény, operamesék, népmesék vagy egy Fellini film története. Ezek az élmények insprációul szolgálnak dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremeti meg a JaMese sajátos világát.

2018 tavaszára új anyaggal jelentkezik a zenekar. A Csak a Napba bemutatkozó lemezük után a Bennem a Világ sem szakít a hagyományokkal: az örök dalforma marad de egyre kiforrottabb a zenei világ. Az új anyag címadó dalát Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője, Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amelyet Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség. Illetve egy új groove-os, rádióbarát versmegzenésítés is hallható, az Örökmúlás, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt Anna.

A lemezanyag nagy részét a saját dalok adják: a Három lány című szerzemény Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankoliát csempész a lemezre, amiben jó egy kicsit elmerülni. Az énekesnő tüzesebb, dinamikusabb oldala mutatkozik meg a Tisztítótűz és a Lélekmadár című dalokban.

jamese.hu 
facebook.com/jamesemusic 
youtube.com/jamesemusic 
Csak a Napba: deezer.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Ülőhelyet és asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2018 március 08 csütörtök