Program

Zeneterápiás Klub │ Közelebb magunkhoz: kórus - éneklés - közösség

18:00
Könyvtár

„A közös éneklés mindenki számára olyan természetes közeget nyújthat, amelyben jól érzi magát, megtalálja a helyét a többi ember között, hasznos, felelősségteljes, mégsem marad egyedül. Valami olyan szerepet tölthetünk be az éneklésben, amelyet a legtöbben szeretnénk a társadalom egészében is. Ilyen módon számomra összemosódnak a határai a zenélésnek és a terápiának.

Úgy gondolom, az aktív zenélés amatőr szinten is az önkifejezés, az önmegismerés és a személyiségfejlesztés egy lehetséges formája. Karnagyként gyermek-, kamasz- és felnőtt korosztályokkal dolgozva naponta tapasztalom az éneklés hatását a kórustagok mentális jólétére, a mindennapos érzelmi, szociális és egzisztenciális problémák megkűzdéséhez szükséges belső erőforrások, állóképesség fejlesztésére.”

2018. március 8-án a Zeneterápiás klub vendége dr. Tóth Árpád karnagy. Tóth Árpád több szakon végzett a Zeneakadémián és ugyanott doktorált 2012-ben. Művészeti vezetője egy lassan mozgalommá terebélyesedő kórusnak, a Csíkszerdának, melynek nevéhez fűződik többek között a kórusimprovizáció műfaja, illetve a Kórusok Éjszakája is. A többszáz tagú kórus 6 alegyüttesének vezetése mellett a Kisképzőben tanít ének-zenét és kultúrtörténetet, a Zeneakadémián módszertant, valamint a Kodály Intézetben karvezetést, kórusmódszertant és kamarazenét. Számos sikeres TED előadást tartott az éneklés különleges erejéről, és rendszeresen tart workshopokat a világ minden táján.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye.


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_80

2018 március 08 csütörtök