Program

Jazz Migration | No Sax No Clar | Kepler (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Műsor:

20:00 - 20:50 NoSax NoClar

21:00 - 21:50 Kepler

Közreműködik:
  • No Sax No Clar:
  • Julien Stella - klarinét
  • Bastien Weeger - szaxofon, klarinét
  • ---
  • Kepler
  • Julien Pontvianne - tenorszaxofon, klarinét
  • Adrien Sanchez - tenorszaxofon
  • Maxime Sanchez - zongora

Egy este - két kivételes francia formáció. A NoSax NoClar arra emlékeztet minket, hogy az utazás nemcsak térben valósulhat meg. Jóllehet, Julien Stella és Bastien Weeger zenei kíváncsisága révén olyan távoli zenei területekre is elkalandozhatunk, mint Írország vagy a Balkán, céljuk nem elsősorban ez, hanem, hogy zenéjüket hallva képzeletben visszatérjünk saját álmainkhoz. Ahogyan azt nevükben is hangsúlyozzák, ez a duóformáció nem a klarinétról és a szaxofonról szól, sokkal inkább arról, hogy a két zenei lélek hogyan talál utat egymáshoz. Ezzel a minimalista hangszerösszeállítással ugyanakkor arra is ráirányítják figyelmünket: “hogyan lehet a kevesebb több?” A klarinét-szaxofon hangszerkombinációban ugyanis a két zenésznek nincs más lehetősége, mint hogy folyamatosan feltalálja magát, miközben kreatívan megmutassa a két hangszerben rejlő ritmikai- és harmóniai lehetőségeket, a szólista- és a kísérőzenész szerepek váltogatásával. Julien Stella és Bastien Weeger erős érzelmeket és tiszta szépséget közvetítenek, így a hallgatók számára nehéz lesz érzelmileg megkerülni a NoSax NoClar által nyújtott intenzív élményt.

facebook


A találékonyság nem ismer határokat. Legyen szó rövid formákról, lassú- vagy középtempóról, a Kepler Trio három zenésze (Maxime Sanchez – zongora, Adrien Sanchez – tenorszaxofon, Julien Pontvianne – tenorszaxofon és klarinét) feltartóztathatatlan a hangszínek, visszhangok,  kimérák, természetes és mesterséges rezonanciák felfedezésében. Minimalista megközelítésük költői, és feltárja a zenei mélységeket. Egyszerű dallamaik elárasztják a hallgató érzékeit, aki így, ha pillanatokra is, de visszatérhet az ártatlanság elveszett paradicsomába.

facebook

website

 

A koncert az AJC által a fiatal jazz-együttesek szakmai fejlődésének érdekében létrehozott Jazz Migration sorozat keretében valósul meg.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2020 október 28 szerda