Program

j(A)zz!│Christoph Pepe Auer: Songs I Like (A)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Christoph Pepe Auer - klarinét, szaxofon, pepephon
  • Clemens Sainitzer - cselló
  • Mike Tiefenbacher - zongora
  • Gregor Hilbe - dob, elektronika

A szaxofonos, klarinétos és egyben a Session Work Records alapítója, Christoph Pepe Auer egyike az osztrák jazz legeredetibb tehetségeinek. A rangos osztrák Hans-Koller-díjat két alkalommal is elnyert művész pályája kezdetétől fogva aktív tagja különböző zenekaroknak, projekteknek és művészi együttműködéseknek (Jazzwerkstatt Wien és Graz, Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, Grazi Filharmonikusok). Auer szereti hangszereinek titkait és lehetőségeit a legkülönfélébb módokon felfedezni, klarinétja néha egész ritmusszekciót képes helyettesíteni a légzés és a billentyűk hangjainak segítségével, mindezt gyakran dúsítja elektronika is, de saját hangszereket is alkot, mint amilyen például a védjegyének számító „pepefon”.

Hét évnyi intenzív hazai és külföldi koncerttevékenység után Christoph Pepe Auer 2015-ben adott ki először lemezt saját neve alatt. A Songs I Like a művész játékos kreativitásának hiteles és igen személyes dokumentuma volt, gondos válogatás saját kompozícióiból és az őt régóta foglalkoztató ifjúkori zenei emlékek hangszereléseiből. A fúvós hangok mellé tekerőlant, harmonika és cselló izgalmas kombinációja társult – mindez a dobos és társ-producer Gregor Hilbe együttműködésével basszusklarinét-hangmintákból kialakított elektronikus alapokra helyezve. Közvetlenül megjelenése után a lemezt az eredeti felállással nagy sikerrel mutatták be az Opus Jazz Clubban. Christoph Pepe Auer sokoldalúságára mi sem jellemzőbb, hogy valamivel később ugyanezzel az anyaggal több nemzetközi fesztiválon is szólókoncertek keretében nyűgözte le hallgatóságát.

Az Opusban most fellépő kvartettben továbbra is meghatározó a társ-producer Gregor Hilbe, csellón a klubban már többször is megfordult Clemens Sainitzer, zongorán pedig  Mike Tiefenbacher játszik.

pepeauer.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2018 április 04 szerda