Program

ELMARAD | Kayla Hanvey fuvolakoncertje

19:00
Könyvtár
Műsor:

Elizabeth Brown (1953): Acadia – fuvolára és sakuhacsira
Devon Osamu Tipp (1991): 31 Ways of Looking at a Truffle
Robert Beaser (1954): Mountain Songs – fuvolára és gitárra
Robert Dick (1950): Fish are Jumping
Robert Muczynski (1929 - 2010): Szonáta fuvolára és zongorára

Estünk a 20. és 21. századi egyesült államokbeli zeneszerzők fuvolairodalmába enged betekintést. Az elhanzó művek jól illusztrálják a jellegzetes amerikai stílusjegyeket a népi motívumoktól a jazzen át az avant-garde-ig. A koncert a 2019-2020-as Fulbright ösztöndíj program keretében valósul meg.


A virginiai születésű fuvolaművész, Kayla Hanvey az amerikai Fulbright program ösztöndíjasaként, Matuz István vezetésével kutatja hazánkban a magyar fuvolarepertoár kiterjesztett játéktechnikáját. Fafúvós mesterdiplomáját a közelmúltban szerezte meg a Floridai Állami Egyetemen, ahol Eva Amsler és Karen Large irányítása alatt volt tanársegéd. Kayla olyan neves művészek mesterkurzusain vett részt, mint Paul Edmund-Davies, Marina Piccinini, Robert Dick, Dr. Jonathan Keeble, Judith Mendenhall, Keith Underwood, Nicole Riner és Tim Munro.

Zenetudományi kutatásait és zeneművészeti tevékenységét egyaránt díjakkal jutalmazták: 2019-ben megnyerte a a Florida Flute Association mesterkurzusának versenyét, és a Richmond Flute Fest három legjobbja közé került 2014-ben és 2015-ben is.

A belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

2020 április 06 hétfő