Program

Liszt Ünnep 2021 | Cracow Singers

19:30
Koncertterem
Műsor:

Szymanowski: Sześć pieśni kurpiowskich (Hat kurpei dal)
Kodály: Norvég leányok
Hrušovsky: Tri etúdy (Három etűd)
Horváth Márton Levente: O vos omnes
Penderecki: O gloriosa Virginum
Górecki: Totus tuus
Liszt: Ave verum
Liszt: Salve Regina
Eben: Cantico delle creature
Gyöngyösi Levente: O Maria, noli flere

Közreműködik:
  • Cracow Singers
  • Vezényel: Pad Zoltán
  • Művészeti vezető: Karol Kusz

A tapasztalt, hivatásos énekesekből álló kamarakórus újszerű, a különböző művészeti ágak és tudásterületek közötti kapcsolatokat középpontba állító projektjeivel azonnal felkeltette az előadó-művészeti világ figyelmét.

Az együttes repertoárján azonos súllyal van jelen a régebbi korok és napjaink a cappella muzsikája, de gyakran lépnek fel hangszeres művészek és zenekarok társaságában is, partnereik között a klasszikus zene és a jazz képviselői egyaránt megtalálhatóak. A hazai közönség Lera Auerbach 72 Angels című darabjának magyarországi bemutatóján találkozhatott a kórussal.

A budapesti hangversenyen Pad Zoltán vezetésével Liszt-darabok mellett a visegrádi országok komponistáinak művei hangoznak el. A modern cseh, lengyel és szlovák zene meghatározó alkotói mellett hazánkat két, a középgenerációhoz tartozó szerző képviseli.

Támogató: a Lengyel Köztársaság Kulturális, Nemzeti Örökség és Sportminisztériuma – Kulturális Támogatási Alap, Lengyel Intézet (Budapest), Wacław Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézet, Equinum Alapítvány

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a Liszt Ünnep honlapján.

2021 október 09 szombat