Program

Machaut füle - La Messe │ Bali János sorozata 4/3.

15:30
Könyvtár
Műsor:

La Messe
15:30 Bali János előadása
Hagyomány és modernitás 
17:00 Koncert
Közreműködik: Czier Zoltán, Ujházy Márton, Koncz András, Benkő Pál – ének,
Bolcsó Bálint – elektronika

Guillaume de Machaut (c1300–1377) a nyugati zene történetének egyik legjelentősebb alakja. Korának összes fontos műfajában senkihez sem hasonlítható színvonalon alkotott; újításai futótűzként terjedtek. Az ő művészetéből jött létre a reneszánsz zenéje, és azon keresztül meghatározó jelentőségű lett minden későbbi stílusra nézve. Öntudatos zeneszerzői és költői habitusa fél évezreddel előzte meg korát: mintha ő lenne az első avantgárd művész.

Négy előadásunkban és a hozzájuk tartozó koncertekkel e nagy komponista zenei hallását igyekszünk megérteni: annak eredünk a nyomába, hogy a kor legerősebb szellemi áramlatai miként jelentek meg zenei elemekként Machaut gondolkozásában.

A belépés díjtalan!

A négy alkalomból álló sorozaton a Metronom Nonprofit kft. akkreditált pedagógus-továbbképzéseként is részt lehet venni. Ennek feltételei:
● a www.mzmsz.hu oldalról letöltött jelentkezési lapot kitölteni és megküldeni a Metronom kft. 1064 Budapest, Vörösmarty u. 65. címre, vagy az info@metronomkepzes.hu email címre;
● a képzés díját, 20.000,– Ft-ot befizetni a Metronom kft. által kiállított számla kézhezvétele után;
● mind a négy alkalmon jelen lenni és az utolsó alkalommal benyújtani egy maximum 3 oldalas összefoglaló dolgozatot az első három előadásról.

℗ BMC

április 06 szombat