Program

Machaut füle - Les chansons | Bali János sorozata 4/4.

15:30
Könyvtár
Műsor:

Les chansons
15:30 Bali János előadása
Faktúra és tonalitás
17:00 Koncert
Közreműködik: Gavodi Zoltán, Patay Péter, Kéringer László – ének,
Bali János – furulya, Varga Ferenc – brácsa, Szurgyi Gergely – gitár

Guillaume de Machaut (c1300–1377) a nyugati zene történetének egyik legjelentősebb alakja. Korának összes fontos műfajában senkihez sem hasonlítható színvonalon alkotott; újításai futótűzként terjedtek. Az ő művészetéből jött létre a reneszánsz zenéje, és azon keresztül meghatározó jelentőségű lett minden későbbi stílusra nézve. Öntudatos zeneszerzői és költői habitusa fél évezreddel előzte meg korát: mintha ő lenne az első avantgárd művész.

Négy előadásunkban és a hozzájuk tartozó koncertekkel e nagy komponista zenei hallását igyekszünk megérteni: annak eredünk a nyomába, hogy a kor legerősebb szellemi áramlatai miként jelentek meg zenei elemekként Machaut gondolkozásában.

A belépés díjtalan!

A négy alkalomból álló sorozaton a Metronom Közhasznú Nonprofit kft. akkreditált pedagógus-továbbképzéseként is részt lehet venni. Ennek feltételei:
● a metronomkepzes.hu oldalról letöltött jelentkezési lapot kitölteni és megküldeni a Metronom kft. 1064 Budapest, Vörösmarty u. 65. címre, vagy az info@metronomkepzes.hu email címre;
● a képzés díját, 20.000,– Ft-ot befizetni a Metronom kft. által kiállított számla kézhezvétele után;
● mind a négy alkalmon jelen lenni és az utolsó alkalommal benyújtani egy maximum 3 oldalas összefoglaló dolgozatot az első három előadásról.

℗ BMC

2019 május 11 szombat