Program

MAO plays Attila Korb: Swinging on the Danube – szerzői est

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Korb Attila – zeneszerző, harsona
  • Papp Mátyás – zeneszerző (MAO Masterclass)
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapító tagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is volt szerencsénk bemutatni.

Most azonban egy teljesen új concerto hangzik majd el, eredeti címe: Concert for Bass Saxophone & Big Band. Attila humorával, fiatalos lendületével találkozni bármikor öröm. Ő maga meséli: “Talán többen tudják, hogy néhány éve (2015-ben) egy nagyobb, valószínűleg soha vissza nem térülő beruházásba kezdtem - vásároltam egy basszus szaxofont. (Ebből lehet következtetni, hogy a darab szólistája én leszek). A concertonak akarva-akaratlanul van egy komolyzenei felhangja - ezzel szemben gyakorlatilag egy mainstream jazz suite-ről van szó. A darab megszólaltatásában (illetve az egész este folyamán) viszont szinte 100%-ban akusztikusak maradunk - ezzel utalva a concerto klasszikus zenei felhangjára.”

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Papp Mátyás darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatjuk be, akitől eddig még nem játszhattunk darabot - vagy azért, mert nem ismertük, vagy ismertük, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttünk, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásunkra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba. Ezzel kapcsolatban minden információért a zenekar honlapján és facebookján érdemes látogatást tenni.

Jegyek elővételben 1800 forintos áron, a koncert napján 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 november 25 hétfő