Program

Nagy János Trio, vendég: Dominique Di Piazza és Vincent Mascart (FR)

Yancha - Exkluzív lemez premier
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Nagy János - billentyűs hangszerek
  • Frankie Látó - hegedű
  • Joubert Flóra - dob
  • Dominique Di Piazza - basszusgitár
  • Vincent Mascart - szaxofon

A Nagy János Trió 2019-ben lesz 25 éves. Az évek többször is módosult az együttes összetétele, de a legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos zongoratrió felállásból kikerült a bőgő, s hegedű lépett a helyére. “Basszushangszer nélkül nagyobb szabadságom van mind harmóniák, mind ritmus, mind pedig a zenekari hangzás terén. Számomra nincsenek lezárt kompozíciók, állandó változásban vannak a dalok koncert közben, így kötetlenebbül, bátrabban töröm meg a magunk által felállított szabályokat” mondta erről a zenekarvezető.

2018 tavaszán a Nagy János Trió, Vincent Mascart francia szaxofonművész közreműködésével Debussy 100 címmel adott ki lemezt, idén pedig – a zongorista becenevére játékosan utaló – Yancha címmel jelenik meg vadonatúj albumuk, méghozzá olyan neves művészek vendégszerepelésével, mint Dominique Di Piazza basszusgitáros és Mike Stern gitáros.

“Egyfajta öndefiníció ez az album. Sokféle zenét játszottam, írtam az elmúlt években, kortárs báboperát, filmzenét, protestáns énekek feldolgozását, jazz rockot. Szerettem volna választ adni magamnak arra a kérdésre, hogy mindebből melyik is vagyok leginkább én. Ez a mostani zenei anyag ezt kívánja tükrözni. Külön ajándék számomra, hogy ebben ilyen csodás társaim vannak, mint Frankie Látó és Joubert Flóra, így a kompozíciók nagy részénél igyekeztem a zenekari tagokra írni a dalokat. A két fantasztikus, világhírű muzsikus közreműködése pedig tovább emeli ezt az érzést. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy évek óta játszhatok Dominique Di Piazzával, nem csak koncerten, de a nyaranként megrendezett Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Táborban is velünk van a tanári karban. Mike Sternnel 2017 nyarán a Balkán Union tagjaként játszhattam együtt a Nisville Jazz Fesztiválon és ez a közös koncertélmény hozta a lemezen való együttműködést. Nagy János Yancha

janosnagy.com
dominiquedipiazza.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2019 január 19 szombat