Program

MAO plays Contemporary Music – lemezbemutató koncert

19:30
Koncertterem
Műsor:

Igor Stravinsky: Ebony Concerto
Gryllus Samu: Blues for Charles
Eötvös Péter: Paris-Dakar
Fekete-Kovács Kornél: Traffic Choral
Horváth Balázs: 
Divergent
Bacsó Kristóf:
 Budapest Anzix
Bartók Béla: Allegro Barbaro (Subicz Gábor átirata)

Közreműködik:
  • Modern Art Orchestra
  • Fekete-Kovács Kornél -  művészeti vezető, zeneszerző
  • Fábry Boglárka - konga
  • Fenyvesi Márton - gitár
  • Nagy László Adrián - zongora
  • Szalóky Balázs - trombita
  • Szilágyi Kinga Katinka - hárfa
  • Szólisták:
  • Borbély Mihály - klarinét
  • Gőz László - basszustrombita, harsona

A kortárs művek bemutatása prioritás a Modern Art Orchestra számára. Számos kitűnő zeneszerző műveit gyűjti egybe a MAO koncertje, mely egyben a legfrissebb lemez kiadásának ünnepe is. A lemez és a koncert is a kortárs jazz és kortárs klasszikus zene között húzódó fal leomlásának fő gondolata köré épül.

Hallható lesz Igor Stravinsky Ebony Concerto-ja - a szerző, mint a neoklasszicizmus atyja jelenik meg a gondolatiságban. A darab idejére a MAO-t kiegészíti Szilágyi Kinga Katinka hárfán. Horváth Balázs kortárs klasszikus zeneszerző Divergent című alkotását maga a szerző vezénylésével ismerheti meg a közönség. A művet a Modern Art Orchestra számára, kimondottan az együttes rendhagyó összetételére komponálta.

Hogy hazánk legnevesebb kortárs zeneszerzői körében a MAO milyen megbecsülésnek örvend talán leginkább az példázza, hogy Magyarország nemzetközileg is egyik legelismertebb zenei szaktekintélye, Eötvös Péter Paris-Dakar című kompozícióját is bemutathatjuk. Az eredetileg Gőz László harsonaszólistának ajánlott művet adaptáltuk big band formációra. A darabot a hazai színpadokon túl a sanghaji nézőközönség előtt is volt alkalmunk nagy sikerrel bemutatni. Bacsó Kristóf a mai magyar jazz szcéna egyik legnevesebb zeneszerzője, szintén bemutatja Budapest Anzix c. művét és Subicz Gábor, jazz zeneszerző pedig az Allegro Barbaro című zenemű nagyzenekari átiratát. Hallható lesz továbbá Gryllus Samu Blues for Charles című, jazz irányból közelítő műve, valamint a művészeti vezető, Fekete-Kovács Kornél Traffic Choral című, Bartók-i ihletettségű alkotása is.

Az est során a MAO zenekarhoz csatlakozik Gőz László (basszus trombita), valamint Borbély Mihály (klarinét) is.

Jegyek elővételben 1800 forintos áron, a koncert napján 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

℗ BMC

2019 január 20 vasárnap