Program

New Jazz From Finland | Mopo (FIN)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Linda Fredriksson - bariton- és altszaxofon
  • Eero Tikkanen - nagybőgő, basszusgitár
  • Eeti Nieminen - dob, ütőhangszerek

A nevét a robogó, másnéven moped finn elnevezéséből nyert, energikus és virtuóz zenészekből álló finn Mopo trió már egy ideje felbukkant a jazz nemzetközi ízlésformálóinak radar-ernyőjén, köszönhetően a punk, a jazz és a finn természet által inspirált, senkihez sem hasonlítható zenéjüknek. Közel tíz éve nyűgözik le a közönséget Európa, Közép-Amerika és Afrika országaiban. 2016-ban Brémában, az európai jazz legnagyobb éves szakmai seregszemléjén adott koncertjük viharos sikert aratott, az Opus szervezői ekkor határozták el, hogy mihelyt lehetőségük nyílik rá, meghívják a triót a klubba.

A Linda Fredriksson szaxofonos, Eero Tikkanen basszeros és Eeti Nieminen dobos alkotta csapat addigra már három albumot is kiadott, a Jee! 2012-ben, a Beibe 2014-ben, míg a a finn énekes-dalszerzővel, Ville Leinonennel közös Laivalla 2016-ban látott napvilágot. A Beibe a Legjobb Jazz Album kategóriában 2015-ben elnyerte a finn Grammyként aposztrofált Emma díjat. Linda Fredriksson már háromszor is felkerült a DownBeat Rising Star listájára, a Mopo pedig az All About Jazz „15 európai jazz csapat, amelyet feltétlenül ismerned kell” listáján szerepelt. Idén februárban megjelent legfrissebb albumuk, a Mopocalypse, ismét igen lelkes fogadtatásban részesült. „A műfaj alap-formátumát jelentő trió felállás  lehetővé teszi e három invenciózus zenész számára, hogy szinte végtelen számú hangzásvilágot fedezzen fel, s legyen képes pillanatok alatt eljutni az édes, táncos dallamoktól egészen a legvérengzőbb sikoltásokig. Magával ragadó és friss!” írta róluk az All About Jazz

mopomopo.com 
facebook.com/MOPOMOPOMOPO 
instagram.com/mopoband 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2018 december 07 péntek