Program

NovaraJazz | Clock's Pointer Dance (IT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Paolo Malacarne - trombita
  • Andrea Catagnoli - altszaxofon
  • Andrea Baronchelli - harsona
  • Michele Bonifati - gitár
  • Filippo Sala - dob

A Lombardiából érkező Clock’s Pointer Dance kvintett 2015 októberében alakult az első Annecy JazzForum alkalmából, ahol hazájuk egyik legfontosabb jazz rendezvényét, a ClusoneJazz Fesztivált képviselték. Azóta folyamatosan dolgoznak és játszanak együtt, s időközben felvették, majd tavaly az UR Records kiadónál meg is jelentették a zenekar nevét viselő első albumukat.

A bőgő nélküli kvintett erőteljes fúvósszekciója a jazz, míg gitár-dob összeállítású ritmusszekciója inkább a rock világát idézi. A zenészek – mindnyájan egyben szerzők is – kollektív munkával, tudásuk legjavát adva alakítják ki az egyes darabok ideális hangzását, s a zene így az egyes tagok zenei tapasztalatainak és inspirációinak egyfajta szintézise. Széleskörű repertoárjuk a formailag és hangázásában is hagyományosabb jazz kompozícióktól kezdve a rockosabb darabokon át egyészen a szabad improvizációkig terjed.

„A kvintett tagjai a jazz, a rock és a funk területén szerzett változatos stilisztikai élményeik és tapasztalataik energikus keverékét nyújtják zenéjükben. [...] Míg a fúvósok jól felismerhető egyéni hangzásaiból kialakított izgalmas polifóniák és vibráló uniszónók rendkívül hatásosak, legalább annyira figyelemre méltóak a gitáros Bonifati harmonikus textúrái (kiváltképp zsigerből jövő kalandozásai a rock világába) és Sala gyakorlott, néha puszta kézzel előadott dobolása úgy ritmikailag, mint tónusaiban”, írta Ernesto Scurati jazz újságíró első albumukról.

Bár a csapat tagjai valamennyien 35 éven aluliak, már komoly művészi és szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek a nemzetközi jazz színtéren is, a velük együttműködő zenészek között ott találjuk Dave Liebman, Dave Douglas, Aruan Ortiz, Cyro Baptista, Mike Westbrook, Adam Rudolph, Keith Tippett, Chris Cutler, Karl Berger, Stefano Battaglia, Paolo Fresu, Giovanni Falzone, Paolo Botti, Tino Tracanna vagy Roberto Bonati nevét is.


A koncert az I-Jazz association támogatásával valósul meg

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2018 december 14 péntek