Program

Nuova Generazione Jazz 2019 | O-Janà | Massimiliano Milesi OOFTH (IT)

20:00
Opus Jazz Club
Műsor:

20:00 - 20:50 O-Janà

21:00 - 21:50 Massimiliano Milesi OOFTH

Közreműködik:
  • Ludovica Manzo - ének
  • Alessandra Bossa - zongora, elektronika
  •  
  • Massimiliano Milesi - tenorszaxofon, kompozíciók
  • Emanuele Maniscalco - szintetizátor
  • Giacomo Papetti - bass VI (basszusgitár)
  • Filippo Sala - dob

A nevét a nápolyi dialektusban boszorkányt jelentő Janara szóból kölcsönző O-Janà formáció két különböző zenei hátterű zeneszerző és improvizációs művész, Ludovica Manzo énekesnő és Alessandra Bossa elektronikus zenész, zongorista duója. A „boszorkányok” izgalmas kettőse telis-tele van spontaneitással, kíváncsisággal és bátorsággal, zenéjük az elektronika, a hagyományos dalszerzés és a szabad improvizáció egyedi kombinációja. Inland Images című albumuk a dalok, melódiák és a kamarazene határtalan területein átívelő utazás, melynek jéghideg absztrakciótól vibráló lüktetésig terjedő zenéjét az előadók magától értetődő természetességgel árnyalják akár a jazz eszközei, akár neoklasszikus formák révén. Az egész album olyan, mint egy kibontakozó élettörténet, amelyet a művészek egymástól nagyon távol eső helyekről és délkörökről folytatott párbeszédük során mesélnek el hallgatóiknak.

Massimiliano Milesi OOFTH projektjét, mely az izgalmas, úttörő jazz anyagokra szakosodott olasz AUAND kiadó gondozásában jelent meg az idén, teljes egészében az 1984-ben elhunyt amerikai tudományos fantasztikus író, Walter Tevis 1957-ben megjelent The Ifth of Oofth című novellájának szürreális és paradox világa inspirálta. A zenekarvezető szerzeményei gyakran idézik a korabeli mozik tudományos fantasztikus filmjeinek zenéjét: akárcsak Tevis történetében, az időfolyamat itt is gyakran bizonytalanná és homályossá válik, a hangképek szinte észrevétlenül csúsznak át egyik szituációból a másikba. Az elektronikus hangszerek által generált csillagközi tér érzete a Tevis történetének szereplői által megtapasztalt idő- és térbeli zavarodottság élményét keltik életre.


AZ OLASZ JAZZ ÚJ NEMZEDÉKE   –   Az I-Jazz Association és az Opus Jazz Club együttműködésében

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 október 04 péntek