Program

10. Polska Jazz Fesztivál | Joanna Duda Trio (PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Joanna Duda - zongora, elektronika
  • Max Mucha - nagybőgő, effektek
  • Michał Bryndal - dob, elektronika

A Wojtek Mazolewski Quintet zongoristájaként már az Opus közönsége is megismerhette Joanna Dudát, aki most saját, 2017-ben alapított triójával tér vissza Budapestre. A zenekar eredetileg Duda szólóexpedícióit lett volna hivatott tovább tágítani, ám az akusztikus-elektronikus együttműködés hamar önálló projektté nőtte ki magát. Joanna mindenesetre változatlanul a rá jellemző módon nyúl hangszeréhez: hol ütőhangszeres effektusokat csal elő belőle, hol szuggesztív dallamokat rajzol, hol pedig makacsul ismétlődő motívumokat játszik. Mély érzelmekkel és intellektualitással telített zenéjében a trió egymásnak látszólag ellentmondó zenei minőségeket, eszközöket és karaktereket villant fel, amelyeket a zenészek többek között klasszikus etűdökből és Bach darabjaiból merítenek.

A vizuális művészként is aktív zongorista-zeneszerző a jazz, az improvizáció és a tág értelemben vett kortárs zene arzenáljából építette fel kísérletező stílusát. Szólistaként és triójával egyaránt rögzített már egy-egy albumot; a Keen (2019) és a Fumitsuke (2022) közös jellemzője, hogy az elektronikus és akusztikus hangzásokat természetesen áramló, organikus és gazdagon rétegzett, mégis transzparens módon vegyíti.

Joanna nemrég filmzeneszerzőként is kipróbálta magát: az első lengyel Netflix-sorozat, az Erotica 2022 mellett ő írta a 2021-ben bemutatott Cudak zenéjét is. Zenéjével és különféle együttműködéseivel Európa, Ázsia, India és Észak-Amerika olyan városaiba jutott el, mint Vancouver, Tokió, Kalinyingrád, Peking, Delhi, Isztambul, Bukarest, Berlin, Weimar, London, Dublin, Oslo és a grönlandi Nuuk.

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 november 11 péntek